Termeni și condiții

TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE a www.poseidoncrewing.ro si a paginii de Facebook a societatii POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL

Site-ul www.poseidoncrewing.ro este detinut si administrat de SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. cu sediul social in Galati.bld. Milcov nr.50, Bl J1, sc1, ap18 , înregistrată la Registrul Comerțului   sub nr. J17/1042/2020, având cod unic de înregistrare RO 39924023, , telefon mobil +40784651758, e-mail:Poseidon.logistic@gmail.com

Navigarea pe site-ul www.poseidoncrewing.ro si pe pagina de facebook a SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de mai jos de catre orice Utilizator.

SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si conditiile de folosire, fara niciun fel de notificare prealabila.

In caz de divergenta sau neintelegeri intre SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. si Utilizator, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul interactiunii.

DEFINITII

Utilizator  – orice persoana care viziteaza site-ul sau pagina de facebook a SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL.

TERMENI

Prezentul site precum si pagina de facebook au in continut:

  • stiri si informatii din domeniul navigatiei fluviale,
  • activitati si proiecte ale SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL.,
  • noutati legislative din domeniul navigatiei fluviale,
  • oferte de lucru din domeniul navigatiei fluviale,
  • fotografii cu imagini concludente referitoare la activitatile curente de la bordul navei desfasurate de catre angajatii SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL.
  • texte, fotografii, servicii, logo-uri,
  • orice fel de informatii, etc. si constituie ,,continutul” site-ului www.poseidoncrewing.ro si a paginii de facebook care sunt in proprietatea SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL.

Orice persoana care acceseaza acest site va trebui sa citeasca acesti Termeni si conditii prezentati in continuare, inainte de accesarea site-ului. Parcurgerea si utilizarea site-ului www.poseidoncrewing.ro precum si a paginii de facebook reprezinta acceptarea fara limitari sau rezerve de catre dumneavoastra a prezentilor Termeni si conditii.

www.poseidoncrewing.ro isi rezerva dreptul, pe baza unilaterala, de a schimba, de a corecta, de a modifica, de a adauga si/ sau a retrage in parte sau in intregime acesti termeni, fara a anunta in prealabil. Aceste schimbari vor intra in vigoare din momentul publicarii pe www.poseidoncrewing.ro .

www.poseidoncrewing.ro este un site web de prezentare. Informatiile prezentate pe site sunt informatii de interes general din domeniul navigatiei fluviale, puse la dispozitia utilizatorilor in mod gratuit.

Intregul continut al acestui site (date, oferte de munca, imagini, texte, grafica, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date), precum si continutul paginii de facebook sunt proprietatea SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. si sunt aparate de legea pentru protectia drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate. Folosirea oricaror elemente enumerate mai sus fara obtinerea unui acord prealabil de la detinatorii de drept se pedepseste conform legilor in vigoare. Continutul site-ului www.poseidoncrewing.ro precum si continutul paginii de facebook a societatii nu poate fi reprodus, modificat, transferat, distribuit, republicat, copiat sau transmis in orice forma, incluzand forma electronica fara permisiunea anterioara scrisa a reprezentantilor SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL.

Completarea formularului de contact ,, Contact!’’ va fi considerata si va reprezenta consimtamantul dumneavoastra expres si neechivoc pentru folosirea datelor personale in scopul contactarii si transmiterii de mesaje.

SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea datelor furnizate prin intermediul formularului de contact. Daca nu doriti ca datele dumneavoastra sa fie colectate va rugam sa nu ni le furnizati. Utilizarea in continuare a acestui site constituie acordul expres si neechivoc al dumneavoastra in conformitate cu prevederile Regulamentului 679/ 2016 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Pentru orice nelamurire in legatura cu exercitarea drepturilor dumneavoastra referitoare la utilizarea site-ului si la protectia utilizarii va rugam sa ne contactati prin intermediul sectiunii ,,Contact” din site. Termenii si conditiile de utilizare ale site-ului sunt guvernate si interpretate conform Legilor din Romania.

SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. nu va fi raspunzatoare pentru niciun fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la, pagube pentru pierderi  rezultand din: utilizarea sau imposibilitatea utilizarii informatiilor site-ului. Acest site este oferit in aceasta forma fara alte garantii. SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. nu este si nu poate fi responsabila pentru nepotriviri, indisponibilitati sau alte defecte ale acestui site sau ale continutului sau.

 Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca intelegeti ca sunteti de acord cu urmatoarele: utilizarea site-ului se face pe propria raspundere. SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. se absolva in mod expres de toate raspunderile de orice fel, exprimate direct sau indirect, inclusiv, dar nu limitat la, garantiile indirecte de vanzare sau conformitate cu specificatiile pentru un anume scop.

SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. nu ofera nicio garantie ca:

– informatiile vor implini toate cerintele dumneavoastra;

– serviciile vor fi neintrerupte, la timp, sigure sau fara erori;

– orice eroare de program va fi corectata;

Utilizatorul este singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate sistemelor de calcul sau retelei de pe care acceseaza site-ul sau de orice alte pierderi de date, care ar putea fi rezultatul descarcarii de informatii si servicii din continutului site-ului. Niciun sfat sau alte informatii verbale sau scrise, obtinute de la site sau prin intermediul serviciilor site-ului nu constituie o garantie, daca nu este stipulata expres in Termenii si conditiile de utilizare.

Plasarea unui hyperlink spre site-ul www.poseidoncrewing.ro necesita o autorizatie prealabila in scris de la SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. Daca doriti sa plasati un hyperlink spre site-ul nostru, trebuie prin urmare sa contactati responsabilul site-ului www.poseidoncrewing.ro .

SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. nu poate fi, in nici un caz, facuta responsabila pentru punerea la dispozitie a unor site-uri care fac obiectul unui hyperlink plecand de la site-ul www.poseidoncrewing.ro si nu este responsabila, in nici un fel, de continutul, produsele, serviciile etc. disponibile pe aceste site-uri sau plecand de la aceste site-uri.

Prezentii Termeni si conditii, precum si orice litigiu in legatura cu sau decurgand din clauzele acestor Termeni si conditii sau din accesarea / functionarea / disfunctionalitatea site-ului se supun dreptului intern roman.

Limba Termenilor si conditiilor, a site-ului si a paginii de facebook este limba romana.

In caz de litigiu, numai instantele romanesti vor fi considerate competente.

Utilizatorul site-ului si respectiv a paginii de facebook accepta acesti Termeni si conditii.

Utilizatorul site-ului www.poseidoncrewing.ro si a paginii de facebook a societatii confirma ca a citit si a acceptat acesti Termeni si conditii.

Utilizarea site-ului si a paginii de facebook a societatii de catre utilizator implica acceptarea neconditionata a acestor Termeni si conditii.

POLITICA DE SECURITATE CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Legislatia aplicabila:

Parlamentul European și Consiliul au adoptat, în data de 27 aprilie 2016, Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulaţie a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).

Regulamentul (UE) 2016/679 a fost publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii L119 din 4 mai 2016, iar prevederile lui vor fi direct aplicabile în toate statele membre ale Uniunii Europene, începând cu data de 25 mai 2018.

Regulamentul (UE) 2016/679 impune un set unic de reguli în materia protecţiei datelor cu caracter personal, înlocuind Directiva 95/46/CE  și, implicit, prevederile Legii nr. 677/2001.

SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY  SRL.  cu punct de lucru în Romania, Galati.bld. Milcov nr.50, Bl J1, sc1, ap18, înregistrată la Registrul Comerțului Galati  sub nr. j17/1042/2020, având cod unic de înregistrare RO 39924023, prelucrează date cu caracter personal in scopuri legitime, cu respectarea legislației aplicabile privind protecția datelor personale și în conformitate cu prezenta politică de prelucrare a datelor personale.

Prelucrarea datelor cu caracter personal se realizează în condiţii care să asigure securitatea, confidenţialitatea şi respectarea drepturilor persoanelor vizate.

Accesând pagina de internet a  SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL.  sau depunand CV-ul/ Application form  online, in format electronic sau in format fizic la punctul de lucru al SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL.   (denumita in continuare ,,OPERATOR’’),  toti utilizatorii sunt de acord sa respecte prezenta politică de prelucrare a datelor personale si legislatia in vigoare.

SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. se obliga sa pastreze confidentialitatea datelor personale furnizate prin intermediul site-ului http://www.poseidoncrewing.ro/ .

 Daca nu doriti ca datele dumneavoastra sa fie colectate, va rugam sa nu ni le furnizati.

Va vom prezenta in continuare ce fel de date pot fi colectate de catre SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL., cum sunt acestea protejate si utilizate si cum pot fi dezvaluite.

Totodata,  prezenta politica are ca scop stabilirea unor norme de conduita pentru asigurarea celui mai ridicat nivel de protectie a datelor cu caracter personal prelucrate de catre SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. si se aplica colectarii, folosirii, dezvaluirii si protejarii informatiilor personale pe care ni le furnizati.  De aceea, va rugam sa cititi paragrafele de mai jos pentru a afla cat mai multe despre politica de securitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal a SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL.

Politica de prelucrarea datelor cu caracter personal stabileste masurile tehnice si organizatorice necesare indeplinirii obligatiilor referitoare la securitatea si controlul atat a sistemelor informatice  cat si a celor manuale, in vederea asigurarii confidentialitatii datelor si informatiilor precum si pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerilor accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat, in cadrul activitatii curente executate de angajatii SC.POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL.

Angajatii SC.POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. (utilizatorii), care au acces la baza de date a informațiilor cu caracter personal au semnat un acord scris, de confidențialitate a datelor prelucrate.  Utilizatorii accesează datele cu caracter personal numai pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Informaţiile pe suport de hârtie sunt păstrate în dosare speciale, la care au acces doar angajaţii societăţii care au semnat acord de confidentialitate privind datele prelucrate.

Prin cerinte de securitate se are in vedere un complex de masuri tehnice, informatice, organizatorice, logistice, proceduri si politici de securitate prin care sa se asigure un nivel ridicat de securitate ale datelor pe care le detinem despre dumneavoastra.

Conform legislatiei in vigoare SC.POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori un terţ.

Va informam ca datele pe care decideti sa ni le furnizati sunt  ’’ date cu caracter personal’’ conform prevederilor Regulamentul (UE) 2016/679 si prin completarea acestor date va exprimati acordul expres si neechivoc ca orice date cu caracter personal, precum si orice informatii furnizate de dumneavoastra, sa fie stocate, procesate si folosite de SC.POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL

SC.POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra in scopul selectarii si plasarii de personal in vederea angajarii pe teritoriul Uniunii Europene.

Oferim posibilitatea de inregistrare a CV-ului dumneavoastra/  C.V. – Application form  in baza noasta de date, personal la sediului societatii sau online in cadrul site-ului www.poseidoncrewing.ro.

In urma inregistrarii in baza noastra de date, SC.POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. va colecta datele dumneavoastra personale, necesare desfasurarii activitatii societii conform codului CAEN 7810 – “Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de munca”, cu care este inregistrat la Registrul Comertului din 2018.  Sunteţi nevoit să furnizaţi datele personale intrucat acestea sunt necesare  prelucrarii lor in vederea indentificarii unui loc de munca.

SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. solicita urmatoarele date cu caracter personal in vederea prelucrarii lor in scopul identificarii unui loc de munca:

nume si prenume, data nasterii, adresa de domiciliu, cod postal, cetatenie,

carte de identitate, pasaport

numar telefon, data/ perioada cand puteti incepe serviciul, adresa de e-mail,

calificarea detinuta pe ape interioare, calificarea detinuta pe fluviul Rin,

formare profesionala, diplome, studii, cursuri, certificate,

limbi straine cunoscute, experienta profesionala – cel putin ultimii trei ani,

nume si numar telefon persoana apelabila in caz de urgenta,

grad de rudenie persoana apelabila in caz de urgenta.

Refuzul dumneavoastra de a oferi informatiile de mai sus determina imposibilitatea gasirii unui loc de munca conform ofertelor de munca primite din Uniunea Europeana.

Accesarea paginii de internet in continuare echivaleaza cu acceptul dumneavoastra asupra procesarii datelor cu caracter personal in scopul mai sus prezentat. In cazul in care nu mai doriti ca  SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. sa va proceseze datele cu caracter personal, va rugam sa transmiteti o cerere scrisa, datata si semnata, catre SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL.

Atunci cand accesati site-ul www.poseidoncrewing.ro, date non-personale (internet browser-ul, numarul de vizite, paginile accesate) sunt automat inregistrate (dar nu parte a inregistrarii dumneavoastra pe site). 

 Aceste informatii sunt folosite pentru a masura accesarile site-ului si pentru a-i imbunatati continutul.  Datele dumneavoastra nu vor fi transmise unei terte parti.

Revizuim practicile noastre de colectare, stocare si procesare de date pentru a ne asigura ca procesam, colectam si stocam numai acele date necesare pentru furnizarea serviciilor noastre. Luam masurile necesare in masura posibilitatilor, pentru a ne asigura ca datele personale pe care le procesam sunt corecte, complete si actuale, dar depindem de dumneavoastra pentru a ne furniza date actualizate sau pentru a corecta datele personale acolo unde este necesar.  Dacă unele dintre datele despre dumneavoastră sunt incorecte, incomplete sau inexacte,  vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil. Informaţiile înregistrate in baza noastra de date sunt utilizate de către SC.POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL.  şi sunt comunicate numai următorilor destinatari:

partenerilor contractuali ai SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL.   –  care actioneaza ca ,, intermediar’’ in numele SC.POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL.   ;

armatorului/ potentialului armator al persoanei vizate – reprezentand ,, beneficiarul’’ direct din cadrul acordului de servicii,agentiei de turism, in vederea achizitionarii de bilete de avion,companiei de brokeraj in asigurari, in vederea emiterii politei de asigurare de calatorie in strainatate companiei de brokeraj in asigurari, in vederea emiterii politei de asigurarea riscului de neplata a salariilor personalului navigant ambarcat pe nave sub pavilion roman sau strain.

Datele dumneavoastră vor fi transferate în state din Uniunea Europeana, în vederea angajarii la locurile de munca prevazute in ofertele de locuri de munca comunicate de partenerii contractuali ai SC.POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. – acest lucru se poate realiza doar cu consimtamantul dumnevoastra dat in mod expres si neechivoc.

Va vom informa despre eventualele completari sau modificari tot pe aceasta pagina dedicata protectiei datelor.   SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. îşi rezervă dreptul de a revizui şi aduce la zi această politică în orice moment, fără o anunţare sau o acceptare prealabilă a utilizatorilor.

Mentionam ca pentru a determina perioada pentru care vor fi prelucrate datele, luam in calcul durata contractuala pana la expirarea obligatiilor contractuale si termenele de arhivare.

 Drepturile dumneavoastra

Dreptul de acces inseamna ca aveti dreptul de a obtine o confirmare din partea noastra daca va prelucram sau nu datele cu caracter personal si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la informatii privind modalitatea in care sunt prelucrate datele.  SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. este obligată să comunice informaţiile solicitate, în termen de 20 zile lucratoare de la data primirii cererii.

Dreptul la portabilitatea datelor se refera la dreptul de a primi datele personale intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator/ societati, daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

Dreptul la opozitie  reprezinta dreptul de a va opune prelucrarii datelor personale atunci cand prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau cand are in vedere un interes legitim  al SC.POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL.

Dreptul la rectificare se refera la corectarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte. Rectificarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.

Dreptul la stergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”) inseamna ca aveti dreptul de a solicita sa va stergem datele cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; va retrageti consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; va opuneti prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale; datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale. SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. este obligată să va stearga datele personale, în termen de 24 ore de la data primirii cererii.

      Dreptul la restrictionarea prelucrarii poate fi exercitat in cazul in care persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada care ne permite verificarea corectitudinii datelor; prelucrarea este ilegala, iar persoana se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand (printr-o cerere scrisa), in schimb restrictionarea; in cazul in care SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL.  nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; in cazul in care persoana s-a opus prelucrarii pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei respective. SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. este obligată să va restrictioneze datele personale, în termen de 24 ore de la data primirii cererii.

       Toate aceste drepturi pot fi exercitate printr-o cerere scrisa, semnata si datata, transmisa la:  Romania,  Galati.bld. Milcov nr.50, Bl J1, sc1, ap18.

Datele cu caracter personal pe care le furnizati catre SC.POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. sunt colectate si prelucrate de catre aceasta numai cu consimtamantul expres al dumneavoastra.

In cazul in care nu doriti sa ne furnizati datele dumneavoastra personale, va rugam sa bifati NU in formularul de inregistrare. Refuzul dumneavoastra determina imposibilitatea de va putea oferi serviciile noastre.

Paginile de internet ale  SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. pot contine linkuri catre alte pagini de internet. SC. POSEIDON RECRUITMENT AGENCY SRL. nu raspunde pentru practicile de securitate sau de continutul altor pagini de internet.

Daca aveti nelamuriri sau intrebari legate de prelucrarea datelor personale va puteti adresa:

ALEXANDRU NICOLAE  ILIE

Numar telefon:    + 40 784651758,

E-mail:                    Poseidon.logistic@gmail.com

Plangeri referitoare la prelucrarea datelor personale pot fi adresate:

Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30 Sector 1, cod postal 010336 Bucuresti, Romania

anspdcp@dataprotection.ro

+40.318.059.211 +40.318.059.212

http://www.dataprotection.ro/index.jsp?page=contact

Definiții folosite în Politica de Prelucrare a Datelor Personale

„date cu caracter personal” înseamnă orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoana vizată”); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale;

„prelucrare” înseamnă orice operațiune sau set de operațiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziție în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea;

„restricționarea prelucrării” înseamnă marcarea datelor cu caracter personal stocate cu scopul de a limita prelucrarea viitoare a acestora;

„sistem de evidență a datelor” înseamnă orice set structurat de date cu caracter personal accesibile conform unor criterii specifice, fie ele centralizate, descentralizate sau repartizate după criterii funcționale sau geografice;

„operator” înseamnă persoana fizică sau juridică, autoritatea publică, agenția sau alt organism care, singur sau împreună cu altele, stabilește scopurile și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal; atunci când scopurile și mijloacele prelucrării sunt stabilite prin dreptul Uniunii sau dreptul intern, operatorul sau criteriile specifice pentru desemnarea acestuia pot fi prevăzute în dreptul Uniunii sau în dreptul intern;

„persoană împuternicită de operator” înseamnă persoana fizică sau juridică, autoritatea publică, agenția sau alt organism care prelucrează datele cu caracter personal în numele operatorului;

„destinatar” înseamnă persoana fizică sau juridică, autoritatea publică, agenția sau alt organism căreia (căruia) îi sunt divulgate datele cu caracter personal, indiferent dacă este sau nu o parte terță. Cu toate acestea, autoritățile publice cărora li se pot comunica date cu caracter personal în cadrul unei anumite anchete în conformitate cu dreptul Uniunii sau cu dreptul intern nu sunt considerate destinatari; prelucrarea acestor date de către autoritățile publice respective respectă normele aplicabile în materie de protecție a datelor, în conformitate cu scopurile prelucrării;

„parte terță” înseamnă o persoană fizică sau juridică, autoritate publică, agenție sau organism altul decât persoana vizată, operatorul, persoana împuternicită de operator și persoanele care, sub directa autoritate a operatorului sau a persoanei împuternicite de operator, sunt autorizate să prelucreze date cu caracter personal;

„consimțământ” al persoanei vizate înseamnă orice manifestare de voință liberă, specifică, informată și lipsită de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta acceptă, printr-o declarație sau printr-o acțiune fără echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc să fie prelucrate;

„încălcarea securității datelor cu caracter personal” înseamnă o încălcare a securității care duce, în mod accidental sau ilegal, la distrugerea, pierderea, modificarea, sau divulgarea neautorizată a datelor cu caracter personal transmise, stocate sau prelucrate într-un alt mod, sau la accesul neautorizat la acestea;

„prelucrare transfrontalieră” înseamnă

(a) fie prelucrarea datelor cu caracter personal care are loc în contextul activităților sediilor din mai multe state membre ale unui operator sau ale unei persoane împuternicite de operator pe teritoriul Uniunii, dacă operatorul sau persoana împuternicită de operator are sedii în cel puțin două state membre; sau

(b) fie prelucrarea datelor cu caracter personal care are loc în contextul activităților unui singur sediu al unui operator sau al unei persoane împuternicite de operator pe teritoriul Uniunii, dar care afectează în mod semnificativ sau este susceptibilă de a afecta în mod semnificativ persoane vizate din cel puțin două state membre;

Principii ale prelucrării datelor cu caracter personal:

(1)   Datele cu caracter personal sunt:

(a) prelucrate în mod legal, echitabil și transparent față de persoana vizată („legalitate, echitate și transparență”);

(b) colectate în scopuri determinate, explicite și legitime și nu sunt prelucrate ulterior într-un mod incompatibil cu aceste scopuri; prelucrarea ulterioară în scopuri de arhivare în interes public, în scopuri de cercetare științifică sau istorică ori în scopuri statistice nu este considerată incompatibilă cu scopurile inițiale („limitări legate de scop”);

(c) adecvate, relevante și limitate la ceea ce este necesar în raport cu scopurile în care sunt prelucrate („reducerea la minimum a datelor”);

(d) exacte și, în cazul în care este necesar, să fie actualizate; trebuie să se ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că datele cu caracter personal care sunt inexacte, având în vedere scopurile pentru care sunt prelucrate, sunt șterse sau rectificate fără întârziere („exactitate”);

(e) păstrate într-o formă care permite identificarea persoanelor vizate pe o perioadă care nu depășește perioada necesară îndeplinirii scopurilor în care sunt prelucrate datele; datele cu caracter personal pot fi stocate pe perioade mai lungi în măsura în care acestea vor fi prelucrate exclusiv în scopuri de arhivare în interes public, în scopuri de cercetare științifică sau istorică ori în scopuri statistice, sub rezerva punerii în aplicare a măsurilor de ordin tehnic și organizatoric adecvate prevăzute în prezentul regulament în vederea garantării drepturilor și libertăților persoanei vizate („limitări legate de stocare”);

(f) prelucrate într-un mod care asigură securitatea adecvată a datelor cu caracter personal, inclusiv protecția împotriva prelucrării neautorizate sau ilegale și împotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorării accidentale, prin luarea de măsuri tehnice sau organizatorice corespunzătoare („integritate și confidențialitate”).

Legalitatea prelucrării

(1)   Prelucrarea este legală numai dacă și în măsura în care se aplică cel puțin una dintre următoarele condiții:

(a) persoana vizată și-a dat consimțământul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice;

(b) prelucrarea este necesară pentru executarea unui contract la care persoana vizată este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract;

Condiții privind consimțământul

Persoana vizată are dreptul să își retragă în orice moment consimțământul. Retragerea consimțământului nu afectează legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia. Înainte de acordarea consimțământului, persoana vizată este informată cu privire la acest lucru. Retragerea consimțământului se face la fel de simplu ca acordarea acestuia.

Drepturile persoanei vizate

Transparența informațiilor, a comunicărilor și a modalităților de exercitare a drepturilor persoanei vizate

Operatorul ia măsuri adecvate pentru a furniza persoanei vizate orice informații menționate la articolele 13 și 14  (informaţii furnizabile când datele sunt obţinute de la persoana vizată sau din alte surse)  și  orice comunicări în temeiul articolelor 15-22 (dreptul de acces la datele proprii, dreptul la rectificare, dreptul la ştergere, dreptul la restrictionarea prelucrarii, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul la opoziţie, dreptul de a notifica rectificarea, ştergerea datelor ori opoziţia prelucrării automate inclusiv crearea de profiluri)  și  34 referitoare la prelucrare, într-o formă concisă, transparentă, inteligibilă și ușor accesibilă, utilizând un limbaj clar și simplu, în special pentru orice informații adresate în mod specific unui copil.

Operatorul furnizează persoanei vizate informații privind acțiunile întreprinse în urma unei cereri în temeiul articolelor 15-22, (dreptul de acces la datele proprii, dreptul la rectificare, dreptul la ştergere, dreptul la restrictionarea prelucrarii, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul la opoziţie, dreptul de a notifica rectificarea, ştergerea datelor ori opoziţia prelucrării automate inclusiv crearea de profiluri),   fără întârzieri nejustificate și în orice caz în cel mult o lună de la primirea cererii. Această perioadă poate fi prelungită cu două luni atunci când este necesar, ținându-se seama de complexitatea și numărul cererilor.

Informare și acces la date cu caracter personal

Informații care se furnizează în cazul în care datele cu caracter personal sunt colectate de la persoana vizată

(1)   În cazul în care datele cu caracter personal referitoare la o persoană vizată sunt colectate de la aceasta, operatorul, în momentul obținerii acestor date cu caracter personal, furnizează persoanei vizate toate informațiile următoare:

(a) identitatea și datele de contact ale operatorului și, după caz, ale reprezentantului acestuia;

(b) datele de contact ale responsabilului cu protecția datelor, după caz;

(c) scopurile în care sunt prelucrate datele cu caracter personal, precum și temeiul juridic al prelucrării;

(d) în cazul în care prelucrarea este necesară în scopul intereselor legitime urmărite de operator sau de o parte terţă, care sunt concret interesele legitime urmărite de operator sau de o parte terță;

(e) destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor cu caracter personal;

(f) dacă este cazul, intenția operatorului de a transfera date cu caracter personal către o țară terță sau o organizație internațională și existența sau absența unei decizii a Comisiei privind caracterul adecvat sau, în cazul transferurilor în baza unor garanţii adecvate, o trimitere la garanțiile adecvate sau corespunzătoare și la mijloacele de a obține o copie a acestora, în cazul în care acestea au fost puse la dispoziție.

(2)   În plus față de informațiile menționate la alineatul (1), în momentul în care datele cu caracter personal sunt obținute, operatorul furnizează persoanei vizate următoarele informații suplimentare necesare pentru a asigura o prelucrare echitabilă și transparentă:

(a) perioada pentru care vor fi stocate datele cu caracter personal sau, dacă acest lucru nu este posibil, criteriile utilizate pentru a stabili această perioadă;

(b) existența dreptului de a solicita operatorului, în ceea ce privește datele cu caracter personal referitoare la persoana vizată, accesul la acestea, rectificarea sau ștergerea acestora sau restricționarea prelucrării sau a dreptului de a se opune prelucrării, precum și a dreptului la portabilitatea datelor;

(c) atunci când prelucrarea se bazează pe consimţământul persoanei vizate existența dreptului de a retrage consimțământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia;

(d) dreptul de a depune o plângere în fața unei autorități de supraveghere;

(e) dacă furnizarea de date cu caracter personal reprezintă o obligație legală sau contractuală sau o obligație necesară pentru încheierea unui contract, precum și dacă persoana vizată este obligată să furnizeze aceste date cu caracter personal și care sunt eventualele consecințe ale nerespectării acestei obligații;

(f) existența unui proces decizional automatizat incluzând crearea de profiluri, precum și, cel puțin în cazurile respective, informații pertinente privind logica utilizată și privind importanța și consecințele preconizate ale unei astfel de prelucrări pentru persoana vizată.

(3)   În cazul în care operatorul intenționează să prelucreze ulterior datele cu caracter personal într-un alt scop decât cel pentru care acestea au fost colectate, operatorul furnizează persoanei vizate, înainte de această prelucrare ulterioară, informații privind scopul secundar respectiv și orice informații suplimentare relevante, în conformitate cu alineatul (2).

(4)   Alineatele (1), (2) și (3) nu se aplică dacă și în măsura în care persoana vizată deține deja informațiile respective.

 
                              NederlandsEnglishFrançaisDeutschRomână